Suntem o comunitate, dintre care, o familie care locuiește chiar în sat și este și membru fondator al asociației. În anul 2018, am făcut o statistică la școala din comună, împreună cu directorul școlii. În urma acestei evaluări a reieșit că peste 40% dintre elevi erau analfabeți și analfabeți funcționali, iar 5% erau în risc de abandon școlar. În fiecare an cel puțin 2,3 elevi abandonau școala, iar numărul era în creștere. Atunci, s-a dovedit că un program de sprijin educațional cum este și cel de tip afterschool ar fi o soluție.

Am făcut 2 ani de zile programe de vară precum “ Școala de vară ”(cu voluntari și profesorii din școală) de unde am cules date și am observat de ce ar avea nevoie elevii ca să-și îmbunătățească cunoștințele. În anul 2019 am deschis Asociația și ne-am pus pe treabă.

   Momentan, oferim ateliere de alfabetizare și lucrăm la cele vocaționale.

Oameni din echipa noastră

 

 

Cu toții, credem în puterea educației, și suntem siguri, că școala și copiii  de la sat, au fost uitați și invizibili pentru mult timp. Dar, ei pot deveni adulți responsabili și funcționali dacă primesc sprijin, și o educație de calitate, echitabilă, non formală.

Ancuța Sîrbu

Președinte 
Coordonator Activități 

Lelia Samson

Fundraising, comunicare și marketing. Când timpul permite, participă la programul “Școala de vară” ca si voluntar-mentor.

Limira Voinescu 

Coordonează proiecte alfabetizare, fundraising. Limira, este de la începuturile asociației în echipa noastră.

Ioana Tamaș

 De 3 ani de zile Ioana face voluntariat.
Ne ajută constant cu provocări de IT, formulare, site, redactări, campani, donații și multe altele.

Andreea Russ

Voluntară de 3 ani de zile în echipa noastră. Ea se ocupă de recrutare voluntari, identifică resurse, ne ajută cu pagina de facebook. Andreea este mereu prezentă și ne ajută de la distanță, constant.

Lorena Mladescu

Voluntar in echipa de 2 ani.  Face fundraising și coordonează activitățile de alfabetizare. Lorena, găsește mereu resurse și caută prieteni care să se implice, mai ales în campania de rechizite.